De Minnares

Ditte Blitz en Gert Slijkhuis spelen

De Minnares

De Minnares, gebaseerd op de Minnaar
Ditte Blitz en Gert Slijkhuis spelen De Minnares , in een regie van Yvonne Persoon, op locatie Rozet te Arnhem. De Minnares is een bewerkte en zeer actuele versie van de Minnaar, een eenakter uit 1962 van de Britse auteur Harold Pinter. Dit werk van Pinter kenmerkt zich door dreiging en verwarring, waarbij niets is wat het lijkt. Ofwel?

Er is aanvankelijk geen reden te twijfelen aan de openhartigheid waarmee het koppel Richard en Sarah elkaar op de hoogte houden van hun escapades. Zij zijn nu eenmaal zo’n stel dat elkaar niet in de weg wil zitten als het om de liefde gaat. Dat hebben ze zo afgesproken. En dus heeft hij dagelijks een Minnares op de thee en bezoekt zij een Toyboy op weg van kantoor naar huis – en vertellen ze elkaar naderhand hoe de middag is geweest. Hun hu­welijk wordt in het geheel niet in gevaar gebracht door deze escapades, omdat geen van beiden jaloers is. Bovendien vinden zij oprechtheid broodnodig in een gezond huwelijk.

Is dit alternatief voor allebei uiteindelijk bevredigend? Of is het middel erger dan de kwaal?

Kom kijken en geniet van deze intieme uitvoering met prachtig uitzicht over centrum Arnhem

Boek uw kaartjes nu!
Kaarten voor De Minnares zijn te bestellen door te mailen naar yfc.persoon@gmail.com. Vermeld uw naam, het aantal kaarten en de datum van de voorstelling.
Prijs: € 15,- per stuk

De voorstelling wordt twee maal gespeeld:

  • zondagmiddag 10 maart om 15.00 uur
  • vrijdagavond 15 maart 2024 om 20.00 uur

Locatie:
Rozet – het Auditorium,
Kortestraat 16
Arnhem

 

Spelers: Ditte Blitz, Gert Slijkhuis en Anita de Wit
Regie: Yvonne Persoon
Muzikale begeleiding : Hilde Gams
Choreografie: Eva van den Boom
Foto’s en technische ondersteuning: Emiel Rigter
Zang: Sheila Peeters & Fred Termaat

 

Over de regisseur Yvonne Persoon:
Yvonne is in juli 1999 afgestudeerd aan de Toneelschool Maastricht als regisseur, zij maakt theater op locaties die de inhoud van het stuk versterken (zoals een oude kapschuur, het WTC gebouw bij CS, de Witte Villa in Sonsbeekpark, een oude fabriekshal)
Zij heeft verschillende producties geregisseerd waarvan de circuitvoorstelling Tramlijn die Verlangen Heet (T.Williams) en de lokatieproduktie Kleine Teun (A.van Warmerdam) die geselecteerd werd voor de Theater vierdaagse 2004.
Zij regisseert vanuit de overtuiging dat de dialoog en samenwerking met spelers de kracht van haar regies zijn waarbij improvisatietalent bij de spelers noodzakelijk is.